Roma blog
2007. június 2., szombat
  Cigány bűnözés 3 Egy általános iskola udvara, szünetben.
5-6 magyar gyerek földön fekvő cigány gyereket püföl, rugdos - "csodaszép" jelzők kíséretében.
A tanár karba font kézzel , békés elégedettséggel nézi az eseményeket. Eszébe sem jut az, hogy beavatkozzon.

Ám a cigány gyerek,a rugdosó lábak és az ütlegek közepette felállt és az egyik gyereket fellökte.
Na ez "már" sok volt a tanárnak, és a cigány gyereket a fülénél fogva cibálta az igazgatóhoz, mert 'bántalmazta az egyik magyar társát'! Ebből le is vonták a konzekvenciákat: nem való többségi iskolába!

A roma gyerek tanulmányi eredményei kimagaslóak voltak,ezt még az igazgató sem tagadhatta le. (a gyerek tudott írni, olvasni amikor az első osztályba került,és a tanulás könnyedén ment neki. Kimagaslóak voltak a képességei)


Az igazgató és a tanári kar döntésa alapján, a gyereket eltanácsolták az iskolából.
A gyerek, egy szegregált iskolába lett beíratva, mert más - nem szegregált - iskola nem vette fel, különböző indokokkal.

Azóta eltelt 3 év. A gyerek ebben az iskolában elvesztette érdeklődését a tanulás iránt, mégpedig azért, mert a kimagasló képesség elnyomására szakosodott intézmény és a tanárok abban voltak érdekeltek,hogy indokolt legyen a szegregált iskola fentartása. Ebbe pedig nem fér bele a jól tanuló, értelmes cigány gyerek(ek) képe!
Ez az iskola 10 éven át működött , és ez idő alatt, szinte csak funkcionálisan analfabéta gyerekeket termeltek "iparszerűen"!

És ebben az a szervezet is aktívan részt vett, amelynek a szegregáció és a rendkívül alacsony szintű oktatás ellen kellett volna a hangjukat hallatni! De nem tették, sőt...!
Pedig a szaktudásuk valóban nem megkérdőjelezhető. Akkor miért tették? Erre csak ök tudnának válaszolni, ha bárki is megkérdezné tőlük - ám senki sem kérdez. Mindenki mélyen hallgat, és folyik a 'szerecsen mosdatás.'

Felnövekvő nemzedék jövőjét vették el büntetlenül, és még folytatnák álszent képpel a munkájukat. Termelték a jövő munkanélküli, segélyekből élő nemzedékét, akikre majd megint mutogatni lehet és bűnbaknak lehet majd őket kikiáltani.
Gyermekek életét tették tönkre visszavonhatatlanul és büntetlenül.

http://romalap.extra.hu
 
Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

Fotóm
Név:
Lakhely: SZEGED, Hungary
Archívum
június 2007 / január 2008 / április 2008 /


Powered by Blogger

Feliratkozás
Bejegyzések [Atom]