Roma blog
2008. január 28., hétfő
  Megdöbbenés Akkor döbbenek meg a leginkább, amikor intelligens és tisztességes emberek feladva minden erkölcsi alapértéket, beszállnak egy olyan fröcsögésbe, amelyet a szélsőjobb képvisel.

A cigányügy a szélsőség kezében ürügy, hogy bepofátlankodjon a hatalomba és minden - hangsúlyozom, minden - retorikája a sztereotípiákra és előítéletekre épít, miközben egy kézlegyintéssel söpri le, bagatelizálja el azokat a tényeket, amelyek nem szolgálják az érdekeiket. A rengeteg nem cigányok által elkövetett borzalmas bűncselekmény szerintük nem létezik, vagy "csak" "egyedi esetek". Nincs bűnözés kizárólag "cigánybűnözés"


Kik a rasszisták ebben az egész szarságban? Mindazok, akik egyoldalúan egy népcsoportot akarnak megtenni felelősként a bűnözésért, ezzel igazolva a szélsőjobboldali csürhe létjogosultságát. Mindazok, akik azt hiszik, hogy egy népcsoport kriminalizálásával megoldódnak a gondok. Mindazok, akik azt hiszik, hogy majd a szélsőség megoldja a gondokat, amelyekért egyedül a cigányságot okolják, elterelve a felelősség kérdését a korrupt és felelőtlen mindenkori politika feje fölül.

Hát éltessék a gárdát és a szélsőséget közvetlenül, vagy közvetve és amikor ez a csőcselék - ne kerüljön rá sor - azt fogja vizsgálni, hogy eléggé "magyarszívű szittya" vagy e, akkor gondolj majd vissza erre a pár sorra
 
Megjegyzések:
Megdöbbenve olvasom ezeket a cikkeket. Nem akara a cigány dolgozni????? Próbálj meg felvételizni bárhol, ha látják rajtad, hogy roma vagy!!! "Betelt az állás, már nincs felvétel, vagy egyszerűen azt mondják, sajnos túl sötét a bőröm. Te ehhez mit szólnál?????? Az érettségim 4.7 tized lett, a főiskolát 4-essel végeztem, s akkor is csak egy retkes cigány? Hogy van ez?? Nem erről szólt az a tanítás, fogadj el mindenkit olyannak, amilyen, amit ez a szép magyar államotok tanít! Hat gyerekem van, mind tanul, már 4 középiskolában, egy dolgozik, s egy bölcsödés. Inni csak ünnepekkor iszok, de csak mértékkel. Nem dohányzok, sohasem kérek segélyt, csak ami jár azt kapom az államtól!! Amit te is! Legtöbbet 2-3 hónapot voltam munka nélkül!! Hála az ilyen "IGAZ MAGYAROKNAK", amilyen te vagy, diplomásan az utcán dolgozon, hiszen a legtöbb cigánynak ez jár. NEM???!!! Pedig igen sok ilyen roma él itt, ebben az országban, ha nincs is ennyi iskolájuk, de TISZTESSÉGESEK? S ERRE NEVELIK A GYEREKEIKET IS!!!! Ez tisztességes? A régi rendszerben kik építették fel a vasutat? Kik fektették le a kábeleket, s kik voltak az utcán? Az apám, s a másik roma apja. DE AKKOR ŐK MEG VOLTAK BECSÜLVE, S AZ OLYANOK, MINT TE? ha voltak is, mert voltak, de be volta szarva!Akkor miért nem volt ilyen nagy szátok? Te is hülye vagy, mert azt hiszed minden bajod átka a cigány, meg a zsidó. DE NEM! Én tettem az ellen, hogy ne haljak éhen, s jól éljen a családom. Te mit teszel? Egy rasszista pénzes emberke adja a szádra a szót, és azt hiszed, igaza van. De te dolgoznál diplomával az utcán? Aszfaltoznál? Pucolnád a csatornákat? Én megteszem azért, mert lehet a jövőben nem lasznek ilyen rasszista állatok, s őket talán emberszámba veszik a gyerekeimet majd ebben az államban. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de igen felháborítóak ezek a tahó ipsék. No, minden jót, roma testvérek
 
Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

Fotóm
Név:
Lakhely: SZEGED, Hungary
Archívum
június 2007 / január 2008 / április 2008 /


Powered by Blogger

Feliratkozás
Bejegyzések [Atom]